Levchenko terug bij Sparta!

03-12-2015

Vrijdag 4 december 2015 keert Evgeniy Levchenko voor de wedstrijd Sparta-Volendam terug op het Kasteel in Rotterdam. Niet om te voetballen maar om zijn biografie LEV te signeren en om Oekraïense straatkinderen een goede Kerst te kunnen bezorgen.

Om 19.30 uur wordt op het podium in de uitverkochte business lounge van Sparta een gesigneerd exemplaar van LEV overhandigd aan Sparta-voorzitter Rob Westerhof en directeur Perry Leijdsman van Stichting De Betrokken Spartaan. Samen met zijn oud-elftalgenoten Danny Koevermans, Frank Kooijman en huidig Sparta-voetballer en Breath-ambassadeur Rick Ketting zal daarvoor de aftrap worden gegeven in de uitpuilende business lounge.

Onder de toepasselijke naam “Geef LEV cadeau deze Kerst” maakt hij in de maand december een tour die hem langs vijf van zijn voormalige voetbalclubs in Nederland brengt. Het schema is als volgt:

-       04.12.2015 Sparta-Volendam in Rotterdam
-       11.12.2015 Helmond Sport-Telstar in Helmond (GAAT HELAAS NIET DOOR) 
-       12.12.2015 SC Cambuur-N.E.C. in Leeuwarden
-       13.12.2015 FC Groningen-Feijenoord in Groningen
-       18.12.2015 Vitesse-FC Twente in Arnhem (KAN NIET DOORGAAN)

De signeersessies bij Helmond Sport en Vitesse moesten door omstandigheden jammer genoeg worden gecancelled. In overleg met de clubs zoeken we naar een alternatieve datum.

 

Analyticus

De voormalige profvoetballer schuift tegenwoordig regelmatig aan bij de bekende praatprogramma’s op televisie om zijn mening over de huidige situatie in zijn geboorteland Oekraïne te geven. Tevens verdient hij als vaste analyticus van het Oekraïense nationale voetbalelftal, als analyticus bij Fox Sport en als modeman zijn brood.

Zijn biografie geeft aan onder welke moeilijke omstandigheden hij is opgegroeid en uiteindelijk zijn droom als profvoetballer heeft bereikt. Hij vertelt in zijn boek openhartig over het ontsporen van zijn jeugdvriendjes uit Oekraïne en over zijn ijzeren discipline en sterke intuïtie die hem in staat stelde de armoede en ellende uit Oekraïne achter zich te laten. Ook de kennismaking met Breath en voorzitter Nico de Borst worden door schrijfster Iris Koppe mooi beschreven.

 

Deel opbrengst gaat naar Breath

Het boek wordt verkocht voor de winkelprijs van € 19,90. Door de geweldige medewerking van uitgever De Bezige Bij gaat de helft van het bedrag naar Breath Care for Kids, waar Lev samen met Spartaan Nico de Borst de drijvende kracht is achter vele projecten voor kinderen in Oost-Oekraïne.

Door LEV cadeau te doen wordt ook aan de straatkinderen en kind slachtoffers van de oorlog een goede Kerst geboden. Breath Care for Kids heeft in het plaatsje Malinivka net voor de winter de fundering gestort van twee nieuwe huizen voor deze kinderen. De opbrengst zal daar aan besteed worden. Een reden te meer om het boek rond Kerst cadeau te doen, in het kerstpakket op te nemen of er door het te lezen zelf van te genieten.